Private Dining

“Ik had zoveel tafelzilver liggen.” Dus heeft de gastvrouw haar begane grond omgetoverd tot huiskamerrestaureant. Logisch. Elisa Hermanides kijkt om zich heen: “Erg op stand allemaal.” Schuim knikt. “Ik heb geen vrienden met zo’n groot huis,” zegt Eva Hoeke wachtend voor de wc. “Of die überhaupt in Zuid wonen.” Uhuh.

Een keer per jaar komen uw favoriete columnisten vanuit Watergraafsmeer, De Pijp, West en verder samen om te eten, te drinken en te praten. “Dit blijft toch allemaal binnenskamers,” zegt hoofdredacteur Barbara van Beukering tijdens haar speech. He jammer. Daar gaan alle aantekeningen. Toch een tipje van de sluier: voor het hoofdgerecht is XXX (wie kan schuim helaas niet prijsgeven) helaas weg. Zonde van de kalfssucade. 
Smullen. Het eten, de wijn. Intellectuelen onder elkaar.
Toch weer typisch dat zo’n Teun van de Keuken op elke foto moet staan. Hehe.

HET PAROOL  Columnisten diner
Iris Van Lunenburg (Schuim)

Private Dining

Lieve Adrienne,

De kookavond bij je thuis die bijna als kookavontuur te kwalificeren is, was van uitzonderlijke klasse…Alles was op elkaar afgestemd in een sfeer van gemoedelijke huiselijkheid…De bediening van jou en Anne Mees was behulpzaam waar het moest en geen moeite of vraag was te veel….En het eten was ook nog eens top….Ik vind jouw huiskamer een must voor iedereen die al door veel culinaire wateren gewassen is en eindelijk toe is aan iets nieuws…Enne, o ja de wijnen waren in prachtige overeenstemming met de gerechten…

Ik ga veel reclame voor je maken…..

Dank en goeds en ik hoop tot snel

Dikke kus

Huub Stapel

Private Dining

“Besloten diners met te veel mannen in stemmige pakken dragen altijd het risico in zich plechtstatig, saai en voorspelbaar te worden.
In de huiskamer van Adrienne is bij binnenkomst alles meteen anders. Haar kookkunst, charme en haar totale gebrek aan gewichtigdoenerij over eten zijn een verademing.”

Erik van Gruijthuijsen

Hoofdredacteur/directeur ANP

 

Private Dining

Beste Adrienne,

Wat een  uitzonderlijk goed diner had je gisteravond gekookt voor ANP en zijn gasten.

Het was een feest om samen met de mensen van Wijnhandel Koninginneweg daar de wijnen bij te mogen uitzoeken.

Ik verheug me op de volgende sessie.

Harold Hamersma

Private Dining

Vorige week heb ik in besloten kring met 14 vrienden mijn 30ste verjaardag gevierd bij Adrienne Eisma thuis (“Private Dining Amsterdam250”).
Alle ingredienten voor een memorabele avond waren ruimschoots aanwezig: intimiteit, gezelligheid, service en bovenal uitmuntende gerechten.

In een typische “Amsterdam-oudzuidsche huiselijke sfeer” in een knusse edoch klassevolle inrichting werd met veel liefde een op mijn smaak aangemeten en tevoren doorsproken 4 gangen menu bereid en geserveerd door een enthousiaste en uiterst professionele brigade.

Ik kan niet anders zeggen dat de avond uitstekend verlopen is en dat ik een goede beurt heb gemaakt bij mijn vrienden (net als ik overigens toch zeer doorgewinterde uit-eters, die wel wat gewend zijn). 

Na afloop heb ik jouw visitekaartjes uitgedeeld en in chirurgisch Nederland heb je nu in ieder geval een goede reputatie opgebouwd :).

Chef Adrienne is in mijn ogen DE optie voor een groepsdiner “en petit commite”: sfeer uitmuntend en eten top, met een zeer behulpzame Adrienne Eisma in het voortraject ter uitstippeling van het menu. 

 Johan Lange